10 daagse Tanzaniareis

Ultiem safari

Dag 1: Vlucht naar Tanzania

Eindelijk is het zover! Jullie reis naar Tanzania gaat beginnen. Vanaf Amsterdam of Brussel vliegen jullie rechtstreeks naar Kilimanjaro Airport. Hier wacht de chauffeur jullie op en brengt jullie naar Arusha. Geniet nog even van een heerlijk drankje voor jullie het bed induiken. Morgen is het zover! De safari gaat beginnen.

Dag 2: Boomklimmende leeuwen in Lake Manyara NP

Vandaag ontmoeten jullie je chauffeur/gids. Na een korte kennismaking gaat de reis dan echt van start. In zo een 3 uur reizen jullie vandaag naar Lake Manyara NP.  Onderweg komen jullie langs het kleurrijke dorpje Mto wa Mbu, maak een stop wanneer je wilt.

Lake Manyara is een prachtig nationaal park om de rondreis te starten. Het is een zeer fijn en klein natuurgebied welke zich midden tussen de Grote Riftvallei en het sodameer bevindt. Het is relatief gezien een klein park maar dat doet niet af aan de grote hoeveelheid diersoorten die zich hier bevinden. Naast het sodameer kent het park tevens prachtige landschappen. Het is uniek geleden langs de breuklijn van de Grote Rift Vallei.

Na aankomst in Lake Manyara genieten jullie van een picknicklunch en starten jullie de eerste jeepsafari. Geniet van alles wat je tegenkomt en met een beetje geluk spot je misschien wel de wereldberoemde boomklimmende leeuwen!

Dag 3: Safari tussen de baobab bomen in Tarangire NP

Na een eerste safari in Lake Manyara NP staat er weer een nieuwe safari op het programma. Na een ontspannen ontbijt vertrekken jullie rustig naar Tarangire Nationaal Park.

Het landschap van Tarangire is divers, van de met Baobabs bezaaide vlaktes tot de altijd groene moeras gebieden. De levensader van het park is de Tarangire Rivier. Deze rivier zorgt ervoor dat er zelfs in de winter voldoende water is voor de dieren.

Tarangire NP staat bekend om zijn grote kuddes olifanten en buffels. Maar met zijn 550 verschillende vogelsoorten is dit park ook perfect voor vogelaars.

Jullie hebben vanuit de lodge een heerlijke picknick lunch ontvangen en lunchen in het park.Tegen zonsondergang rijden jullie naar de accommodatie om heerlijk na te genieten bij het kampvuur.

Dag 4: Op naar het unieke Serengeti Nationaal Park

Serengeti NP is misschien wel één van de beroemdste en indrukwekkendste wildlife parken van Afrika. Dit park kan natuurlijk niet ontbreken tijdens jullie reis.

Na een rustige ochtend en een heerlijk ontbijt gaan jullie weer op pad. In zo een 3 uur reizen jullie langs de Ngorongoro Krater richting de ingang van het Serengeti NP. Mocht er tijd zijn zullen jullie alvast een eerste fotostop maken bij de Ngorongoro krater.

De naam Serengeti komt van het Maasai woord Siringiti, oftewel "uitgestrekte vlakte". Zodra jullie afdalen in de Serengeti is het duidelijk waar deze naam vandaan komt.

Zodra jullie de Serengeti inrijden start de jeepsafari. De gids neemt jullie mee op zoek naar al het wildlife wat dit park te bieden heeft. Van olifanten en zebra's tot met een beetje geluk cheeta's en luipaarden.

Tegen zonsondergang reizen jullie door naar jullie tented camp om van de avond te genieten!

Dag 5: Op zoek naar de 2.000.000 migrerende hoefdieren

Vroeg in de ochtend reizen jullie middels een safari van het centrale gedeelte van de Serengeti naar Noord-Serengeti. Het noorden van de Serengeti grenst aan het Masai Mara natuurreservaat in Kenia. Geniet onderweg van al het wild wat u spot en maak een tussenstop voor een echte bushpicknick. Eenmaal aangekomen in het noorden maken jullie een eerste safari bij de Mara rivier.

Tijdens de middagsafari gaan jullie op zoek naar de ruim twee miljoen migrerende hoefdieren die elk jaar een ronde maken in het Serengeti eco-systeem. Het is een grote hoeveelheid maar het spotten is nog niet zo makkelijk. Gelukkig heeft u voldoende tijd om te speuren. Gezien de grote hoeveelheid hoefdieren is dit ook een perfecte tijd voor roofdieren. Kijk dus goed om je heen.

De Grote Trek in Noord-Serengeti vindt plaats tussen juli en november. Onderneemt u deze reis in een andere maand adviseren wij u graag. De grote trek bevindt zich dan in Ndutu (kalverseizoen) of West-Serengeti.

 

Dag 6: Safari in de Serengeti

Vandaag staan jullie vroeg op voor een volgende safari rondom de Mara rivier! Geniet van de prachtige omgeving en spot verschillende dieren. Na de lunch gaan jullie via een en route jeepsafari terug naar centraal Serengeti. Je zult zien dat tegen het eind van de middag de dieren weer wakker worden en uit de schaduw zullen treden.

Aan het einde van de dag komen jullie aan bij jullie tented camp en klets je heerlijk na bij de bushfire.

Dag 7: Laatste safari in de Serengeti en op naar de Ngorongoro Krater

In de ochtend gaan jullie voor een laatste keer op safari in de prachtige vlaktes van de Serengeti. Maak je klaar voor een paar laatste ontmoetingen met prachtig wild. Na lunch reizen jullie door naar je accommodatie op de rand van de Ngorongoro Krater of in Karatu. Geniet van een heerlijk ontspannen middag en kom bij van alle indrukken.

Verblijft u nabij de krater? Dan kunt u in de middag een prachtige natuurwandeling maken. 

Dag 8: Op safari in de wereldberoemde Ngorongoro Krater

Vandaag is een bijzondere dag! Jullie gaan op safari in de wereldberoemde Ngorongoro krater, ook wel het 8e wereldwonder genoemd.

De Ngorongoro krater heeft de hoogte wilddichtheid ter wereld. In de krater leven naar schatting zo een 25.000 zoogdieren. En dat op een doorsnee van zo een 17 kilometer. Midden in de krater ligt een sodameer. Gezien de hoge rand van de krater (zo een 600 meter) spot je hier geen giraffen, maar met een beetje geluk spot je hier wel nummer 5 van de big 5, de neushoorn.

Na een volle ochtend safari in de krater reizen jullie terug naar Arusha. Aan het einde van de middag komen jullie hier aan en genieten jullie van een heerlijk diner!

Dag 9: Nagenieten in Arusha

Vandaag genieten jullie na van jullie prachtige reis door Tanzania. Relax bij de lodge of boek een laatste toffe excursie. Ook kun je een bezoekje brengen aan de echte Afrikaanse markten in Arusha. Meer informatie krijg je bij de lodge.

Na het diner worden jullie opgehaald en richting de airport gebracht. Hier vertrekt jullie vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 10: Thuiskomst

Vroeg in de ochtend komt u aan op Schiphol. Geniet heerlijk na van uw prachtige reis door Tanzania!

Persoonlijk advies of een reis op maat?