Ecuador & de Galapagos eilanden

Streepjes-wit

In de voetsporen van Darwin

Hoewel Ecuador is niet echt meer onbekend gebied is voor toeristen, zijn er nog steeds weinig mensen op de hoogte van de vele schatten die dit land herbergt. En volgens Behind the Mountains is dat ook meteen de grootste aantrekkingskracht. Gelegen midden op de evenaar, waar Ecuador zijn naam aan dankt, heeft deze parel zoveel moois te bieden. Het nog ongerepte Amazonegebied, de hoogvlakte van de Andes en het unieke dierenrijk op de Galápagos eilanden. Start je reis in de hoofdstad Quito en daal af naar de dichtbegroeide nevelwouden en jungles waar de toekans over je hoofd vliegen. Onvergetelijk is ook de spectaculaire treinreis over de Duivelsneus, één van de steilste sporen in de wereld!

De Galápagoseilanden liggen op ongeveer 1000 kilometer van de kust. Je vliegt er in circa twee uurtjes naar toe. De archipel bestaat uit verschillende eilanden en de leukste manier de verschillende eilanden te zien is het maken van een cruise. Bezoek bijvoorbeeld Baltra, Isabela en Santiago om het spektakel van schildpadden, leguanen, pinguïns, zeeleeuwen en Jan-van-genten te bewonderen. Bezoek Santa Cruz vooral voor de kraamkamer van de haaien en roggen in het Black Turtle Cove mangrovebos. Niet zo vreemd toch? Dat Darwin juist hier zijn evolutietheorie ontwikkelde?

Land:Ecuador&de GalápagosBeroemd om:Unieke natuur & cultuurGeschikt voor:Avontuurlijke koppels, gezinnen en vriendenOntdek door middel van:Auto met gids, openbaar vervoer en bootGemiddelde duur reis:15 tot 22 dagen

Unieke experiences & hightlights

Wandel door de stad van de eeuwige lente en exact over het midden van de wereld; Quito. Op maar liefst 2800 meter hoogte ligt deze indrukwekkende koloniale stad omringt door het Andesgebergte. Eenmaal gewend aan het hoogteverschil, merk je hoe ontspannen de sfeer in deze authentieke stad is. Bezoek de kleurrijke marktjes of breng een bezoek aan de rijk gedecoreerde kloosters en kerken. Maak je op voor een fascinerende reis langs vulkanen, watervallen, indianengemeenschappen, oerwoud, tropische stranden en natuurlijk de unieke flora en fauna.

  • Fotografeer de Cotopaxi vulkaan
  • Breng een bezoek aan het evenaarmuseum Inti Ñan
  • Snorkel en kijk uit voor hamerhoofd haaien!
  • Borrel in een heetwaterbron in het regenwoud bij Baños
  • Koop een warme poncho als souvenir op een lokale markt
  • Maak een treinreis door de Andes naar de Duivelsneus
  • Leer tijdens een kookworkshop empanades maken
  • Ga op zoek naar de Sally-Lightfoot krabben op Mosquera
  • Ontdek hoe chocolade wordt gemaakt op een cacaoplantage

Quito

Otavalo

Cuyabeno Reservaat

Banos

Cuenca

Galapagos Eilanden

Ecuador ontdekken?

Vul je gegevens in en wij gaan voor je aan de slag.

Ontdek onze blogs