14-daagse Costa Rica

Pura Vida

Dag 1: Welkom in Costa Rica

Vandaag vliegen jullie richting Costa Rica vanaf de luchthaven naar keus.

Zodra je in San Jose bent geland, word je hartelijk welkom geheten door je chauffeur en naar je accommodatie gebracht.

San José, gelegen op ongeveer 3.770ft. (1.253 m.) boven de zeespiegel, is een grootstedelijke stad en ligt in een hoge vallei tussen groene vulkanische bergen.

Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in de hoofdstad van Costa Rica, San Jose, heb je de rest van de dag vrij. San Jose is een kleine stad waardoor je fijn op de voet op pad kunt en jezelf de rest van de dag te laten verrassen door alles wat de stad te bieden heeft.  Vergeet ook niet een stop te maken bij de Mercado Central en te genieten van een heerlijk bord 'Casado' (brod met rijst, bonen rundvlees of vis en salade) en een vers gezette kop koffie.

Salsamuziek is iets waar Ticos (Costa Ricanen) serieus mee bezig zijn! Ga in de avond naar een van de lokale salsabars waar lessen zijn om de stappen te oefenen, of waar je gewoon kunt opstaan ​​en leren in het veld. Het is een geweldige manier om de lokale bevolking te ontmoeten en het is een belangrijk onderdeel van de Costa Ricaanse cultuur.

Dag 2: Reis naar La Fortuna en de Arenal vulkaan

Wanneer je de stad La Fortuna nadert, is een van de eerste dingen die je ziet de Arenal vulkaan. Hoewel het niet langer hete lava uitspuugt, zal je eerste waarneming van de slapende reus altijd de meest gedenkwaardige zijn, aangezien deze hoog boven het omringende landschap uitsteekt. Na aankomst in de accommodatie is de rest van de dag vrij om te verkennen of te ontspannen.

Als je klaar bent om je Costa Rica-avontuur in La Fortuna te beginnen, is een van onze favoriete optionele activiteiten de nachttour. Je brengt de avond door in het huis van Don Oscar en zijn familie die een geweldig landgoed bezitten met prachtige tuinen en regenwoud. Een deskundige natuurgids neemt je mee langs de paden van het landgoed terwijl de zon ondergaat om je te helpen nachtdieren te spotten op deze magische tijd van de nacht. Hier kom je oog in oog te staan ​​met de beroemde kikkers van Costa Rica en het is een geweldige introductie tot de fauna van deze regio. Daarna ga je zitten voor een typische huisgemaakte maaltijd bereid op een houtkachel.

Dag 3: Ontdek La Fortuna en omgeving

Vandaag genieten jullie van twee interessante en avontuurlijke activiteiten rondom de Arenal-vulkaan: een natuurwandeling naar de La Fortuna-waterval en een heerlijke chocoladeproeverij.

Jullie worden opgehaald bij je hotel en rijden richting de La Fortuna-waterval. Hier genieten jullie van een begeleide wandeling naar de La Fortuna-waterval. Deze waterval is een must-see als je naar het Arenal-gebied komt. Het stromende kristalheldere water van 150 voet is verfrissend en de uitbundige natuur die deze afgelegen kloof omringt, zal versteld staan. De voet van de waterval biedt een perfecte plek om te zwemmen, te ontspannen en foto's te maken. Niet alleen zal de waterval je de adem benemen, maar ook de wandeling terug naar boven, maar het is zeker de moeite waard!

Tijd voor nog meer avontuur met de Rainforest Chocolate Tour, waarbij je de oude geheimen van chocolade ontdekt: van de ontdekking en het gebruik in tropisch Amerika tot de verwerking van het product dat we tegenwoordig kennen en waar we van genieten. Beschouwd als een geschenk van de goden, was de cacaoboom erg belangrijk voor de oude cultuur, het werd niet alleen gebruikt als een ceremoniële drank, maar de cacaozaden werden ook als betaalmiddel gebruikt vanwege zijn economische waarde in veel regio's van Meso-Amerika, waaronder Costa Rica. De rondleiding brengt geschiedenis, cultuur, tradities en smaak samen terwijl je deelneemt aan het productieproces, van het oogsten van het fruit, het drogen en malen van het zaad tot het proeven van een hoogwaardige biologische chocolade.

Bij terugkomst in het stadje La Fortuna is de rest van de middag vrij om te relaxen of een optionele excursie te maken. Na een ochtendwandeling raden we aan een duik te nemen in de warmwaterbronnen die worden verwarmd door het hart van de Arenal-vulkaan. Veel van de beste warmwaterbronnen van het gebied bevinden zich net aan de voet van de Arenal-vulkaan, wat betekent dat u kunt genieten van het kijken naar de machtige vulkaan terwijl u geniet van het warme water dat rijk is aan mineralen terwijl u luistert naar de roep van het regenwoud rond de jeugd. een hemelse ervaring!

Tip: Vergeet niet om een ​​badpak en handdoek mee te nemen als je een korte duik wilt nemen bij de waterval, evenals zonnebrandcrème, insectenwerend middel, hoed en camera.

Dag 4: Op naar het weelderige en groene nevelwoud van Monteverde

Vandaag laten jullie La Fortuna achter en vervolgen jullie de reis over het prachtige meer van Arenal  naar het weelderige, groene nevelwoud van Monteverde.
De totale duur van deze avontuurlijke verbinding is ongeveer 4 uur en dit is de snelste manier om van Arenal naar het nevelwoud van Monteverde te komen. De eerste etappe van de verbinding brengt je met een transfer naar het Arenal-meer, waar je aan boord gaat van een boot die je naar de andere kant van het meer brengt, spot onderweg met geluk een aantal prachtige tropische vogels. Na de oversteek van het meer, vervolgt u de reis over land voor de laatste 38 kilometer lange rit over schilderachtige onverharde wegen de bergen in, naar de nevelwouden van Monteverde. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Het kleine stadje Santa Elena, gelegen in de hooglanden van de Stille Oceaan, vormt de toegangspoort tot het prachtige Monteverde en Santa Elena Cloud Forest Reserve. Het gebied staat bekend als een van de meest opmerkelijke natuurreservaten in de Nieuwe Wereldtropen. Santa Elena doet een beetje denken aan een tropisch Zwitserland, met zijn charmante houten huizen en alpine klimaat. Deze omgeving zorgt voor een constant spel van motregen en warme zonneschijn; een combinatie die Monteverde het beroemdste nevelwoud ter wereld maakt. Het wordt een nevelwoud genoemd in plaats van een regenwoud vanwege de hoogte: het hooggelegen bos steekt door de wolken omhoog. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst in Santa Elena en nadat u zich heeft geïnstalleerd in uw accommodatie, is de rest van de dag vrij om te verkennen of te ontspannen. Als je een beetje honger hebt of van kaas houdt, dan moet je naar de Monteverde Cheese Factory gaan. Geopend in 1953 door de oorspronkelijke Quaker-kolonisten in het gebied, kunt u hier lekkere kaas en ijs proeven, vooral de Monte Rico die beroemd is in heel Costa Rica.

 

Persoonlijk advies of een reis op maat?