15 daagse Tanzania

Migratie & Relax

Dag 1: Vlucht naar Tanzania

Eindelijk is het zover! Jullie reis naar Tanzania gaat beginnen. Vanaf Amsterdam of Brussel vliegen jullie rechtstreeks naar Kilimanjaro Airport. Hier wacht de chauffeur jullie op en brengt jullie naar Arusha. Geniet nog even van een heerlijk drankje voor jullie het bed induiken. Morgen is het zover! De safari gaat beginnen.

Dag 2: Genieten en ontdekken in Arusha

De safari hoofdstad van Tanzania, zo wordt Arusha ook wel genoemd. Vanuit Arusha ben je binnen de kortste keren in één van de nationale parken van Tanzania. Aan de voet van Mount Meru geniet je deze eerste dag heerlijk van de lodge of ontdek je de stad en omgeving doormiddel van een toffe excursie.

Mogelijke excursies Arusha

Rondom Arusha is er van alles te beleven. Denk aan het bezoeken van een lokale markt, ga mountainbiken bij Lake Duluti of bezoek een koffieplantage. Deze excursies boek je gewoon ter plaatse bij je lodge. Je hoeft dus niet van te voren te beslissen.

Dag 3: Boomklimmende leeuwen in Lake Manyara NP

Vandaag ontmoeten jullie je chauffeur/gids. Na een korte kennismaking gaat de reis dan echt van start. In zo een 3 uur reizen jullie vandaag naar Lake Manyara NP.  Onderweg komen jullie langs het kleurrijke dorpje Mto wa Mbu, maak een stop wanneer je wilt.

Lake Manyara is een prachtig nationaal park om de rondreis te starten. Het is een zeer fijn en klein natuurgebied welke zich midden tussen de Grote Riftvallei en het sodameer bevindt. Het is relatief gezien een klein park maar dat doet niet af aan de grote hoeveelheid diersoorten die zich hier bevinden. Naast het sodameer kent het park tevens prachtige landschappen. Het is uniek geleden langs de breuklijn van de Grote Rift Vallei.

Na aankomst in Lake Manyara genieten jullie van een picknicklunch en starten jullie de eerste jeepsafari. Geniet van alles wat je tegenkomt en met een beetje geluk spot je misschien wel de wereldberoemde boomklimmende leeuwen.

Dag 4: Olifanten in Tarangire NP

Vandaag ontmoeten jullie je chauffeur/gids. Na een korte kennismaking gaat de reis dan echt van start. In zo een 3 uur reizen jullie vandaag naar Tarangire NP. Het lunchpakketje gaat mee voor onderweg.

Tarangire Nationaal Park

Het Tarangire Nationaal Park kenmerkt zich vooral door prachtige uitzichten over valleien vol baobabbomen en een wonderbaarlijke hoeveelheid olifanten. De Tarangire rivier stroomt door het gebied en daarnaast trekt ook het Silale moeras ontzettend veel wild. Een goed begin van jullie safari!

Dag 5: Safari in Tarangire NP en rit naar Karatu

Vandaag gaan jullie in de ochtend weer op safari in Tarangire NP. In overleg met de gids nemen jullie een lunchpakketje mee voor een echte bushpicknick of gaan jullie voor de lunch terug naar de lodge.

Na de lunch reizen jullie door richting Karatu. Dit is het startpunt om morgen op safari te gaan in de wereldberoemde Ngorongoro Krater. Geniet even heerlijk na en rust van uit voor het vroege ontbijt van morgen.

Dag 6: Ontdek de Ngorongoro Krater en eerste safari in het wereldberoemde Serengeti NP

Vandaag is een bijzondere dag! Jullie gaan op safari in de wereldberoemde Ngorongoro krater, ook wel het 8e wereldwonder genoemd.

De Ngorongoro krater heeft de hoogte wilddichtheid ter wereld. In de krater leven naar schatting zo een 25.000 zoogdieren. En dat op een doorsnee van zo een 17 kilometer. Midden in de krater ligt een sodameer. Gezien de hoge rand van de krater (zo een 600 meter) spot je hier geen giraffen, maar met een beetje geluk spot je hier wel nummer 5 van de big 5, de neushoorn.

Na een volle ochtend safari in de krater genieten jullie van een heerlijke picknicklunch op de kraterrand. Hierna reizen jullie door naar de wereldberoemde Serengeti!

Serengeti NP is misschien wel één van de beroemdste en indrukwekkendste wildlife parken van Afrika. Dit park kan natuurlijk niet ontbreken tijdens jullie reis.

De naam Serengeti komt van het Maasai woord Siringiti, oftewel "uitgestrekte vlakte". Zodra jullie afdalen in de Serengeti is het duidelijk waar deze naam vandaan komt.

Zodra jullie de Serengeti inrijden start de jeepsafari. De gids neemt jullie mee op zoek naar al het wildlife wat dit park te bieden heeft. Van olifanten en zebra's tot met een beetje geluk cheeta's en luipaarden.

Tegen zonsondergang reizen jullie door naar jullie tented camp om van de avond te genieten!

Dag 7: Op naar Noord-Serengeti

Vroeg in de ochtend reizen jullie middels een safari van het centrale gedeelte van de Serengeti naar Noord-Serengeti. Het noorden van de Serengeti grenst aan het Masai Mara natuurreservaat in Kenia. Geniet onderweg van al het wild wat u spot en maak een tussenstop voor een echte bushpicknick. Eenmaal aangekomen in het noorden maken jullie een eerste safari bij de Mara rivier.

Tijdens de middagsafari gaan jullie op zoek naar de ruim twee miljoen migrerende hoefdieren die elk jaar een ronde maken in het Serengeti eco-systeem. Het is een grote hoeveelheid maar het spotten is nog niet zo makkelijk. Gelukkig heeft u voldoende tijd om te speuren. Gezien de grote hoeveelheid hoefdieren is dit ook een perfecte tijd voor roofdieren. Kijk dus goed om je heen.

De Grote Trek in Noord-Serengeti vindt plaats tussen juli en november. Onderneemt u deze reis in een andere maand adviseren wij u graag. De grote trek bevindt zich dan in Ndutu (kalverseizoen) of West-Serengeti.

Dag 7: Op naar de migrerende hoefdieren

Vandaag staan jullie vroeg op voor een volgende safari rondom de Mara rivier! Geniet van de prachtige omgeving en spot verschillende dieren. Met een beetje geluk zien jullie vandaag een rivieroversteek. Voor de lunch genieten jullie van een lekkere bush picknick.

Dag 9: Vlucht naar een Swahili Eiland

In de ochtend genieten jullie van een laatste ontbijt met uitzicht op de Serengeti. Geniet nog even van de voorbijlopende giraffen en olifanten. Na het ontbijt gaan jullie op pad naar de airport die midden in Noord-Serengeti te vinden is. Airport is niet helemaal de juiste benaming, het is meer een landingsbaan te noemen. Hier is het tijd om afscheid te nemen van jullie gids en stappen jullie in een safarivliegtuig op pad naar Zanzibar. Afhankelijk van jullie keuze vlieg je vanaf Zanzibar nog door naar Pemba Island of Mafia Island.

Aangekomen op het eiland naar keuze wacht een vertegenwoordiger van de lodge en wordt u naar de accommodatie gebracht.  Het heerlijk nagenieten en relaxen kan gaan beginnen!

Dag 10 t/m 13: Heerlijk nagenieten

De komende dagen staan volledig in het teken van genieten, zwemmen, snorkelen en lekker eten! De dagen plannen jullie helemaal naar wens in. Kijk eens op onze Swahili pagina voor tips in excursies en dinaradressen.

Swahili eilanden link

 

Dag 14: Laatse dag genieten

Vandaag is jullie laatste volledige dag! Geniet nog van alles wat de eilanden te bieden hebben. Het is mogelijk om een dagkamer te boeken bij de accommodatie (op basis van beschikbaarheid) zodat je nog de gehele dag gebruik kunt maken van de kamer. Jullie worden net na het diner opgehaald bij de accommodatie om richting de luchthaven te vertrekken. Vanaf Zanzibar vertrekt jullie rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 15: Thuiskomst

Vroeg in de ochtend komt u aan op Schiphol. Geniet heerlijk na van uw prachtige reis door Tanzania!

Persoonlijk advies of een reis op maat?