12 daagse Tanzaniareis

Safari & Relax

Dag 1: Vlucht naar Tanzania

Eindelijk is het zover! Jullie reis naar Tanzania gaat beginnen. Vanaf Amsterdam of Brussel vliegen jullie rechtstreeks naar Kilimanjaro Airport. Hier wacht de chauffeur jullie op en brengt jullie naar Arusha. Geniet nog even van een heerlijk drankje voor jullie het bed induiken. Morgen is het zover! De safari gaat beginnen.

Dag 2: Boomklimmende leeuwen in Lake Manyara NP

Vandaag ontmoeten jullie je chauffeur/gids. Na een korte kennismaking gaat de reis dan echt van start. In zo een 3 uur reizen jullie vandaag naar Lake Manyara NP.  Onderweg komen jullie langs het kleurrijke dorpje Mto wa Mbu, maak een stop wanneer je wilt.

Lake Manyara is een prachtig nationaal park om de rondreis te starten. Het is een zeer fijn en klein natuurgebied welke zich midden tussen de Grote Riftvallei en het sodameer bevindt. Het is relatief gezien een klein park maar dat doet niet af aan de grote hoeveelheid diersoorten die zich hier bevinden. Naast het sodameer kent het park tevens prachtige landschappen. Het is uniek geleden langs de breuklijn van de Grote Rift Vallei.

Na aankomst in Lake Manyara genieten jullie van een picknicklunch en starten jullie de eerste jeepsafari. Geniet van alles wat je tegenkomt en met een beetje geluk spot je misschien wel de wereldberoemde boomklimmende leeuwen!

Dag 3: Safari tussen de baobab bomen in Tarangire NP

Na een eerste safari in Lake Manyara NP staat er weer een nieuwe safari op het programma. Na een ontspannen ontbijt vertrekken jullie rustig naar Tarangire Nationaal Park.

Het landschap van Tarangire is divers, van de met Baobabs bezaaide vlaktes tot de altijd groene moeras gebieden. De levensader van het park is de Tarangire Rivier. Deze rivier zorgt ervoor dat er zelfs in de winter voldoende water is voor de dieren.

Tarangire NP staat bekend om zijn grote kuddes olifanten en buffels. Maar met zijn 550 verschillende vogelsoorten is dit park ook perfect voor vogelaars.

Jullie hebben vanuit de lodge een heerlijke picknick lunch ontvangen en lunchen in het park.Tegen zonsondergang rijden jullie naar de accommodatie om heerlijk na te genieten bij het kampvuur.

Dag 4: Op naar het unieke Serengeti NP

Serengeti NP is misschien wel één van de beroemdste en indrukwekkendste wildlife parken van Afrika. Dit park kan natuurlijk niet ontbreken tijdens jullie reis.

Na een rustige ochtend en een heerlijk ontbijt gaan jullie weer op pad. In zo een 3 uur reizen jullie langs de Ngorongoro Krater richting de ingang van het Serengeti NP. Mocht er tijd zijn zullen jullie alvast een eerste fotostop maken bij de Ngorongoro krater.

De naam Serengeti komt van het Maasai woord Siringiti, oftewel "uitgestrekte vlakte". Zodra jullie afdalen in de Serengeti is het duidelijk waar deze naam vandaan komt.

Zodra jullie de Serengeti inrijden start de jeepsafari. De gids neemt jullie mee op zoek naar al het wildlife wat dit park te bieden heeft. Van olifanten en zebra's tot met een beetje geluk cheeta's en luipaarden.

Tegen zonsondergang reizen jullie door naar jullie tented camp om van de avond te genieten!

Dag 5: Volledige dag safari in Serengeti NP

Vandaag staat de gehele dag in het teken van safari in de prachtige Serengeti. Na een vroeg en lekker ontbijt stappen jullie de jeep in. De gids neemt jullie mee door de uitgestrekte vlakte's en speurt mee naar al het wild wat hier te vinden is. Jullie genieten van een echte bush picknicklunch zodat je geen seconde mist van de safari. Aan het einde van de dag reizen jullie terug naar de tented lodge om na te genieten bij het kampvuur.

Dag 6: Laatste safari in de Serengeti en op naar de Ngorongoro Krater

In de ochtend gaan jullie voor een laatste keer op safari in de prachtige vlaktes van de Serengeti. Maak je klaar voor een paar laatste ontmoetingen met prachtig wild. Na lunch reizen jullie door naar je accommodatie op de rand van de Ngorongoro Krater of in Karatu. Geniet van een heerlijk ontspannen middag en kom bij van alle indrukken.

Verblijft u nabij de krater? Dan kunt u in de middag een prachtige natuurwandeling maken. 

Dag 7: Op safari in de wereldberoemde Ngorongoro Krater

Vandaag is een bijzondere dag! Jullie gaan op safari in de wereldberoemde Ngorongoro krater, ook wel het 8e wereldwonder genoemd.

De Ngorongoro krater heeft de hoogte wilddichtheid ter wereld. In de krater leven naar schatting zo een 25.000 zoogdieren. En dat op een doorsnee van zo een 17 kilometer. Midden in de krater ligt een sodameer. Gezien de hoge rand van de krater (zo een 600 meter) spot je hier geen giraffen, maar met een beetje geluk spot je hier wel nummer 5 van de big 5, de neushoorn.

Na een volle ochtend safari in de krater reizen jullie terug naar Arusha. Aan het einde van de middag komen jullie hier aan en genieten jullie van een heerlijk diner! Morgen vertrekt vanaf Arusha de vlucht naar Zanzibar.

Dag 8: Vlucht naar Zanzibar

Na een rustige ochtend worden jullie opgepikt door de gids en gaan jullie richting Arusha Airport. Hier is het tijd om afscheid te nemen van jullie gids en stappen jullie in het vliegtuig op pad naar Zanzibar.

Aangekomen op Zanzibar wacht er een vertegenwoordiger van de lodge en worden jullie naar de accommodatie gebracht.  Het heerlijk nagenieten en relaxen kan gaan beginnen!

Ontdek hier de Swahili Eilanden!

Dag 9 en 10: Heerlijk nagenieten

De komende dagen staan volledig in het teken van genieten, zwemmen, snorkelen en lekker eten! De dagen plannen jullie helemaal naar wens in. Kijk eens op onze Swahili pagina voor tips in excursies en dinaradressen.

Swahili eilanden link

Dag 11: Laatste dag genieten

Vandaag is jullie laatste volledige dag! Geniet nog van alles wat de eilanden te bieden hebben. Het is mogelijk om een dagkamer te boeken bij de accommodatie (op basis van beschikbaarheid) zodat je nog de gehele dag gebruik kunt maken van de kamer. Jullie worden net na het diner opgehaald bij de accommodatie om richting de luchthaven te vertrekken. Vanaf Zanzibar vertrekt jullie rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 12: Thuiskomst

Vroeg in de ochtend komt u aan op Schiphol. Geniet heerlijk na van uw prachtige reis door Tanzania!

Persoonlijk advies of een reis op maat?