13-daagse Oeganda

De hoogtepunten

Dag 1: Vlucht naar Oeganda,

Eindelijk is het zover! Jullie reis naar de Parel van Afrika gaat beginnen. Vanaf Amsterdam of Brussel vliegen jullie met een korte tussenlanding naar Entebbe. Hier wacht de chauffeur jullie op en brengt jullie naar jullie accommodatie op deze gezellige plek. Geniet nog even van een heerlijk drankje voor jullie het bed induiken. Morgen is het zover! De reis gaat beginnen.

Dag 2: Reis naar Murchison Falls Nationaal Park

Vandaag ontmoeten jullie de chauffeur die de komende dagen met jullie mee reist. Na wat boodschappen starten jullie de lange maar prachtige rit naar Murchison Falls National Park. Onderweg geniet je van de eerste indrukken van de mooie Oegandese cultuur. Eenmaal aangekomen in het nationaal park reizen jullie via een enroute safari door naar de prachtige waterval. Via een wandeling loop je zo naar de top, het uitzicht is hier prachtig.  Aan het einde van de middag reizen jullie door naar jullie accommodatie gelegen midden in Murchison Falls National Park.

Dag 3: Jeep en bootsafari in Murchison Falls

Vandaag staat volledig in het teken van safari in dit unieke nationale park.

Ten noordwesten van de Nijl gaan jullie op pad en op zoek naar het prachtige wild. Deze zijn vaak te spotten in het groene landschap. Spot naast olifanten ook de nijlpaarden die aan het genieten zijn van de zon, nijlkrokodillen, buffels, leeuwen en luipaarden. Als vogelaar kom je ook helemaal aan je trekken in Murchison Falls Nationaal Park.

Na een fijne ochtend jeepsafari stappen jullie vanmiddag op de boot voor jullie allereerste bootsafari. Uniek en spectaculair. Jullie varen richting de voet van de Murchison Fall en komen onderweg nijlpaarden, olifanten en prachtige vogels tegen. Geniet van het fijne uitzicht met de zon op jullie gezichten en maak mooie foto's van de indrukwekkende waterval onder het genot van een heerlijk drankje.

Na de bootsafari reizen jullie terug naar de accommodatie om na te genieten van deze dag.

Dag 4: Volledige dag safari

Vandaag hebben jullie de luxe om nog een volledige dag te genieten van een prachtige jeepsafari in Murchison Falls National Park. Jullie gids neemt jullie mee op pad op zoek naar al het wild wat hier te vinden is. Tijdens de lunch hebben jullie de keuze voor een heerlijke bushpicknick of gaan jullie terug naar de accommodatie. Na zonsondergang sluiten jullie de dag heerlijk af bij jullie accommodatie bij een kampvuur.

Dag 5: Unieke route naar Kibale Forest

Op naar Kibale Forest. Het prachtige regenwoud vol met unieke primaatsoorten zoals de zwart-witte franjeaap, diadeemmeerkat, de galago, en de roodstaartmeerkat.  De route is uniek en het uitzicht erg mooi. Door de bergen en lokale dorpjes gaat de rit naar Fort Portal. Is het helder weer? Dan kun je wellicht de Rwenzori Mountains met haar besneeuwde pieken zien.

Aan het einde van de dag komen jullie aan bij de accommodatie en maken jullie je klaar voor het vroege vertrek van morgen. De Chimpansee trekking staat op de planning.

Dag 6: Ontmoet de chimpansees

Een super toffe dag staat vandaag op het programma. Vandaag maken jullie kennis met de verschillende primaatsoorten die Kibale Forest te bieden heeft.

In de ochtend starten jullie met de chimpansee trekking. Samen met een getrainde Ranger van de Uganda Wildlife Authority ga je op zoek. Aan de hand van geluiden en voedselresten gaan je op pad. Het is altijd vraag hoe je de chimpansees gaat ontmoeten maar het zien van deze mensapen is altijd een fascinerende beleving.

Na een heerlijke lunch start de tweede activiteit van vandaag. Samen met een lokale gids ga je op pad door de Bigodi Swamp. Een moeras vol met aapsoorten en vogels. Daarnaast ontmoet je met geluk ook nog de lokale bevolking die hier aan het werk zijn op de theeplantages.

Persoonlijk advies of een reis op maat?