Waarom Ijsland op jouw wensenlijst moet staan!

Streepjes-wit

Bij Behind The Mountains zijn we meer dan verliefd op Ijsland! Maar waarom? En waarom denken wij dat Ijsland op jouw reiswensenlijstje moet staan. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Verrassend IJsland

Ijsland is een droombestemming voor elke reis en natuurliefhebber. Het eiland van ijs en vuur bezit ontelbare prachtige watervallen, borrelende vulkanen, gletsjers, warmwaterbronnen en unieke (zwarte) stranden. Op bijna geen enkele andere plek ter wereld vind je zoveel verschillende natuurverschijnselen bij elkaar. Ijsland zal je keer op keer blijven verrassen. Wij nemen je mee langs een aantal van deze natuurverschijnselen.

Natuurverschijnselen in zes keer

Unieke zwarte stranden

De meeste stranden in IJsland bestaan uit vulkanisch gesteente en zijn daardoor pikzwart. Uniek om te zien. Het bekendste zwarte strand van Ijsland is Reynisfjara, dicht in de buurt van Vik. Naast het zwarte strand vind je hier ook een enorme basaltformatie en meerdere grotten. Deze zijn ontstaan door erosie tijdens vloed. Dit is o.a. een filmlocatie voor Games of Thrones geweest.

Gletsjers en gletsjermeren

Bwindi Impenetrable National Park staat bekend om zijn berggorilla’s. Daarom zijn er diverse projecten opgezet om de gorillafamilies te laten wennen aan menselijk gezelschap. Inmiddels kunnen er zes families bezocht worden door bezoekers, namelijk de Mubare, de Habinyanja, de Rushegura, de Bitikura, de Nkuringo en de Nshongi groep. Iedere groep bestaat uit enkele gorilla’s (jong en oud) en één of meerdere zilverrug-gorilla’s. Het is enkel mogelijk om te voet het Bwindi Impenetrable National Park te betreden.

Per dag mogen er maximaal acht personen per gorillafamilie mee op een tocht door het ondoordringbare regenwoud, op zoek naar één van de families. Deze gorilla trekkings worden gedaan onder begeleiding van een ranger, spoorzoekers en gewapende escorts. Tegen een klein bedrag is het ook mogelijk om een tassendrager in te huren. De tocht kan variëren van twee tot acht uur, afhankelijk van waar de gorillafamilie zich bevindt. Wanneer een gorillafamilie is gevonden, mogen ze niet meer dan een uur worden bezocht.

Accommodaties en faciliteiten

Verblijven in het Bwindi Impenetrable Nation Park is niet mogelijk. De natuur moet hier ongerept blijven. Aan de randen van het park en bij de aangrenzende steden Buhoma en Nkuringo is echter een groot aanbod van diverse accommodaties en faciliteiten. Het is mogelijk om te overnachten op budget campsites, middenklasse hotels of luxe lodges. Traditioneel overnachten in bandas, Keniaanse hutjes, behoort ook tot de mogelijkheden. De tenten en lodges zijn grotendeels milieuvriendelijk gemaakt. De faciliteiten zijn afhankelijk van het type accommodatie.

Deze plek ontdekken?

Bekijk een voorstel reis en ontdek nog meer mooie plekken.

Bekijk onze verschillende themareizen