Pura Vida in Costa Rica

Streepjes-wit

Staat Costa Rica hoog op jouw wensen lijstje? Dat vinden wij bij Behind The Mountains Travel helemaal niet gek. Dit diverse land biedt jungle, ruige stranden, prachtige nationale parken en een diversiteit aan wilde dieren. Daarnaast kun je in Costa Rica je gehele reis actief bezig zijn als je wilt. Lees in deze blog meer over de de must see's volgens ons!

Ontdek de mooiste plekjes

Opzoek naar het typisch Costa Ricaanse Pura Vida gevoel? Reis dan in een rustig tempo door het land. Ontdek de hangbruggen, watervallen, stranden, de jungle en natuurlijk de Arenal vulkaan op je eigen tempo. Vergeet daarnaast niet te genieten van het heerlijke eten en de fijne avonden borrelen met typisch Midden-Amerikaanse muziek op de achtergrond.

Het begrip Pura Vida is iets typisch voor de lokale bevolking. Er wordt mee bedoeld dat je moet genieten en dat je je eigenlijk geen zorgen hoeft te maken. Wanneer je op reis bent in dit prachtige land zul je dit merken aan de lokale bevolking.

 

Verscheidenheid aan wild

Doordat het Bwindi Impenetrable National Park zo oud is, is de biodiversiteit enorm. In het park huizen niet alleen berggorilla’s, maar nog tien andere soorten primaten zoals zwart-witte colobus apen, de blauwe aap en chimpansees. De berggorilla’s komen uitsluitend in Oeganda, Democratische Republiek Congo en in Rwanda voor. Ook andere soorten zoogdieren zoals antilopen, bosolifanten, luipaarden, otters, 350 verschillende amfibieën en reptielen en 200 verschillende vlindersoorten leven in het Bwindi Impenetrable National Park. Vogelliefhebbers kunnen eveneens hun hart ophalen, want het regenwoud is het broedgebied van maar liefst 350 verschillende vogelsoorten. Verscheidene dieren die in Bwindi leven, komen nergens anders in Afrika meer voor.

Gorilla trekking in Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi Impenetrable National Park staat bekend om zijn berggorilla’s. Daarom zijn er diverse projecten opgezet om de gorillafamilies te laten wennen aan menselijk gezelschap. Inmiddels kunnen er zes families bezocht worden door bezoekers, namelijk de Mubare, de Habinyanja, de Rushegura, de Bitikura, de Nkuringo en de Nshongi groep. Iedere groep bestaat uit enkele gorilla’s (jong en oud) en één of meerdere zilverrug-gorilla’s. Het is enkel mogelijk om te voet het Bwindi Impenetrable National Park te betreden.

Per dag mogen er maximaal acht personen per gorillafamilie mee op een tocht door het ondoordringbare regenwoud, op zoek naar één van de families. Deze gorilla trekkings worden gedaan onder begeleiding van een ranger, spoorzoekers en gewapende escorts. Tegen een klein bedrag is het ook mogelijk om een tassendrager in te huren. De tocht kan variëren van twee tot acht uur, afhankelijk van waar de gorillafamilie zich bevindt. Wanneer een gorillafamilie is gevonden, mogen ze niet meer dan een uur worden bezocht.

Accommodaties en faciliteiten

Verblijven in het Bwindi Impenetrable Nation Park is niet mogelijk. De natuur moet hier ongerept blijven. Aan de randen van het park en bij de aangrenzende steden Buhoma en Nkuringo is echter een groot aanbod van diverse accommodaties en faciliteiten. Het is mogelijk om te overnachten op budget campsites, middenklasse hotels of luxe lodges. Traditioneel overnachten in bandas, Keniaanse hutjes, behoort ook tot de mogelijkheden. De tenten en lodges zijn grotendeels milieuvriendelijk gemaakt. De faciliteiten zijn afhankelijk van het type accommodatie.

Deze plek ontdekken?

Bekijk een voorstel reis en ontdek nog meer mooie plekken.

Bekijk onze verschillende themareizen