8 dagen

Avontuurlijk Jordanië

Dag 1: Vlucht naar Jordanië

Eindelijk is het zover! Jullie reis naar Jordanië gaat beginnen. Vanaf Amsterdam of Brussel vliegen jullie rechtstreeks naar Amman. Hier halen jullie de huurauto op (of worden jullie opgepikt door de chauffeur). Geniet nog even van een heerlijk drankje voor jullie het bed induiken. Morgen is het zover! De rondreis gaat echt beginnen.

Dag 2: Jerash & de Kings Highway

Na een vroeg ontbijt vertrekken jullie richting Jerash. Deze stad wordt beschouwd als één van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Ontdek deze stad op je gemak, je hebt maximaal 2 uurtjes nodig. Na een lunch staat de eerste roadtrip op de planning richting Dana. Laat je verrassen door de interessante rijstijl van de Jordanezen en vergaap je onderweg aan de nieuwe cultuur. Jullie reizen vandaag over de Kings Highway. Stop onderweg zeker bij de prachtige uitzichtpunten en drink een kopje Bedoeïenen koffie bij Sammy. Eenmaal aangekomen in Dana genieten jullie van het uitzicht en een heerlijke (traditionele) maaltijd.

Dag 3: Hiken in Dana

Dana is een piepklein dorpje gelegen in de bergen en de grote groepen toeristen hebben deze plek nog niet ontdekt. Dana is de plek voor prachtige wandelingen in de omgeving. Vandaag kiezen jullie zelf welke hike jullie willen gaan maken.

Wadi Dana Trail 

Dit is de meest populaire en toegangkelijke hike in Dana. De wandeling neemt je mee langs prachtige uitzichten in de vallei. Je start in Dana en eindigt in Feynan. De wandeling is niet zwaar en daalt een grootste gedeelte van de tijd, echter raden we aan om vroeg te starten i.v.m. de hete zon. Vooraf regelen we in het hotel alvast het vervoer terug naar Dana.

Wadi Ghuweir Trail

Wauw, dit is echt een prachtige wandeling! Wel goed om te weten is dat deze wandeling een stuk pittiger is dan de Wadi Dana Trail en dat je hier een gids voor nodig hebt. De Wadi Ghuweir Trail is een tropisch paradijs. Jullie volgen een stroom water langs het constant veranderende landschap. Van een smalle kloof met gigantische rode muren die zijn uitgesleten door het water tot uitgestrekte vlaktes. Halverwege de wandeling komen jullie bij de hangende tuinen vol met palmbomen en verschillende mossen die uit de muren en inhammen van de canyon groeien. Deze wandeling duurt zo een 5 tot 7 uur en kan alleen doorgaan wanneer er langere tijd geen regen is gevallen.

Dag 4: De Backdoor Trail in Petra

Na een lekker traditioneel ontbijt reizen jullie door richting Petra. Laat jullie bagage hier vast achter en op naar het visitor center van Petra. Vanaf hier pakken jullie de transfer naar Little Petra. Little Petra is een kleiner, maar net zo indrukwekkende dorpje, met een mooi viewpoint. Ontdek Little Petra op het gemak voor jullie in de jeep stappen naar het beginpunt van de Backdoor Trail. Vanaf de start van de trail is het zo een 2 uur hiken door unieke landschappen richting de prachtige  Monastery. Geniet van het uitzicht voor jullie via de hoofdroute teruglopen naar het visitor centre in Petra. In de avond kun je heerlijk eten in Wadi Rum.

Dag 5: Petra

Vandaag is het tijd om de hoogtepunten van de roze stad Petra te bezoeken. Meer dan 2000 jaar geleden leefde hier de Nabateeërs. Zij hakten massaal huizen, tombes en tempels uit de rotsen en omdat Petra het knooppunt was voor verschillende handelsroutes, was de stad steenrijk. Zorg dat je bij opening van het visitor centre Petra binnenkomt zodat je de hordes toeristen bij de Treasury voor bent. Geniet van de prachtige route die je hier kunt lopen en ontdek alle bezienswaardigheden. Op zoek naar meer avontuur?
Loop dan de Highplace of Sacrifice trail en maak een uitstapje naar 1 van de uitzichtpunten op de Treasury.

Dag 6: Op naar de woestijn

In de ochtend verlaten jullie Petra voor alweer een nieuw avontuur; de woestijn! Naast heel veel zand, vinden jullie hier ook de meest indrukwekkend rotsformaties en mooie kampen om in te verblijven. De auto parkeren jullie voor 2 dagen. Met een 4x4 jeep worden jullie opgehaald en richting het kamp midden in de woestijn gebracht. Geniet van de omgeving en relax in de middag. Met de zonsondergang hebben jullie de mogelijkheid om een kamelentocht te maken. In de avond geniet van de prachtige sterrenhemel.

Dag 7: Op avontuur in de woestijn

Vroeg op voor de zonsopgang. Vandaag maken jullie een 8 uur durende jeeptour door de woestijn. Ontdek de meest mooie uitzichtpunten, wandel door alle kleuren zand en geniet van een heerlijk bereide lokale lunch. Een indrukwekkende dag. In middag kunnen jullie relaxen en eventueel sandboarden. In de avond gaan jullie mee op sterrenkijken en genieten jullie van een kampvuur midden in de woestijn.

Dag 8: Laatste dag en avondvlucht naar huis

De laatste dag is alweer aangebroken. Na een laatste ontbijt en uitzicht op de woestijn pikken jullie de auto op en reizen jullie via de Dode Zee terug naar Amman. Geniet in de middag van Amman Downtown en bezoek 1 van de leuke bazaars voor een souvenir. In de avond vertrekt de vlucht terug naar huis.

Extra opties:

2 nachten Akaba:

Het is mogelijk om aan het eind van de reis 1 of 2 nachten toe te voegen in de badplaats Akaba. Akaba ligt aan de Rode Zee en er zijn vele mooie duik- en snorkelspots hier. Informeer naar de mogelijkheden.

1 nacht aan de Dode Zee:

Een duik in de Dode Zee is alleen mogelijk wanneer je een dagpas of nacht in 1 van de resorts verblijft. Informeer naar de mogelijkheden om dit toe te voegen aan de reis.

Persoonlijk advies of een reis op maat?