Beste reistijd Canada

Streepjes-wit
Aan het dromen over een reis naar Canada?  Wanneer je bezig bent met de voorbereiding, is het handig om te weten wat de beste reistijd is. Dit is afhankelijk van waar je in Canada naartoe wilt én wat je wilt doen. Lees meer over de beste reistijd in onze blog!

Het klimaat in Canada

  • In het oosten van Canada, tegen de grens van Amerika, is het vaak erg vochtig. In de zomer kan het hier dan ook behoorlijk warm worden.
  • In het midden, tegen de grens van Amerika, vind je een landelijk klimaat met redelijk warme zomers.
  • In het westen vind je meer een gematigd zeeklimaat en hier is weinig regenval.
  • Een taigaklimaat met lange winters en korte zomers vind je in het midden en noorden van Canada.

Beste reistijd in Canada

Beste reistijd West-Canada

Het klimaat van de westkust van Canada is misschien wel het meest te vergelijken met ons eigen klimaat: milde winters en niet te hete zomers. Wil je graag de westkust van Canada bezoeken? Dan raden wij de zomermaanden aan. Van juni tot en met september is de temperatuur erg mild, gemiddeld zo een 21 graden. Een heerlijk klimaat om activiteiten te ondernemen.  Let op; neem wel warme kleding mee voor in de avonden. Dan kan het nog wel eens flink afkoelen.

 Wil je liever niet in het hoogseizoen weg en is een hogere temperatuur geen vereiste? Net na het hoogseizoen in september of oktober wordt het gemiddeld zo’n 16 °C. Of ga vóór het hoogseizoen weg, in april of mei. In deze maanden is de gemiddelde temperatuur 12 °C. 

 

Beste reistijd Oost-Canada

Niagara Falls, Newfoundland en een aantal van de grootste Canadese steden: er zijn genoeg redenen om het oosten van Canada te bezoeken. Vergeleken met het westen is het weer wat extremer: warmere zomers en koudere winters.
Trekt de aanblik van bevroren watervallen, ijskoude husky tochten en ondergesneeuwde winkelstraten je meer dan een beetje zon? Ga dan reizen in het laagseizoen: van november tot maart. In november en december ligt de temperatuur rond het vriespunt, vanaf januari zit je er vaak iets onder en is de gemiddelde temperatuur -5 °C.

Wanneer je meer houdt van een warmer klimaat, kun je het beste reizen vanaf maart tot september. Rond deze maanden is de temperatuur erg aangenaam, gemiddeld zo’n 24 °C.

Canada ontdekken?

Neem eens contact op voor de mogelijkheden.
Wij stellen uw droomreis graag samen. 

Bekijk onze verschillende themareizen