Bezoek de Machu Picchu

Streepjes-wit

De Machu Picchu is met recht een wereldwonder. Deze fascinerende Inca stad ligt in een schitterend, bergachtig landschap en is onmisbaar tijdens een reis naar Peru. Wij bij Behind The Mountains hebben dit prachtige natuurverschijnsel ontdekt tijdens een ware jungle trail, maar er zijn nog veel meer wegen die naar de Machu Picchu leiden. Wij adviseren jou graag over de verschillende reismogelijkheden!

Alles over de Machu Picchu

In de 15e eeuw heerste het Inca volk over een groot gedeelte van Zuid-Amerika. De Inca's bouwden de Machu Picchu als nederzetting op een locatie waarvan je je afvraagt hoe het mogelijk is dat ze het hier hebben kunnen bouwen. Midden op een berg. Na de komst van de Spanjaarden in Peru hebben de Inca's Machu Picchu verlaten. In 1911 is de Machu Picchu weer ontdekt. Dit heeft een flinke tijd geduurd vanwege de afgelegen ligging.

Tegenwoordig is de Machu Picchu niet meer te missen tijdens een bezoek aan Peru. Deze fascinerende Inca ruïnes staan hoog op het wensenlijstje van veel reizigers. Er zijn maar enkele tickets per dag beschikbaar voor een bezoek aan dit gebied. Zo blijft het terrein in een mooie en unieke staat. Wij bij Behind The Mountains verzorgen graag jouw toegangstickets zodat je zeker bent van een bezoekje.

 

Verschillende opties voor een bezoek aan Machu Picchu

Er zijn verschillende manieren om richting de Machu Picchu te trekken. Wij lichten er een aantal toe. Deze routes starten allen vanaf het heerlijke stadje Cusco. Wij raden altijd aan om hier een aantal dagen te verblijven om te wennen aan de hoogte.

De meest bekende Inca Trail

De bekendste trail is toch wel de Inca Trail. De Inca's bouwden zo een 40.000 kilometer aan wandelpaden van Ecuador tot gebieden in Argentinië. Tijdens de Inca trail wandel je in 4 dagen over misschien wel de belangrijkste route van de Inca-beschaving. De route van ongeveer 43 kilometer leidt je langs belangrijke archeologische vindplaatsen van de Inca zoals Runcuracay, Sayacmarca, Phuyupatamarca, Winay Wayna en als eindpunt natuurlijk de Machu Picchu. Vanuit Cusco reis je naar Chilca waar de route zal starten. Tijdens de tour geniet je van mooie landschappen en ervaar je verschillende klimaten. Let op; er mogen maar 500 mensen per dag aanwezig zijn op deze route. Zorg dus dat je optijd boekt.

Duur: 4 dagen | 3 nachten
Zwaarte:
 gevarieerd (lastige stukken maar goed te doen)
Maximale hoogte: 4.200m boven de zeespiegel

Wij bieden deze tour ook aan in een korte versie van 2 dagen en 1 nacht. Meer informatie; neem contact op.

Voor de avonturiers: De Salkantay Trail

Zit de Inca trail vol of zoek een avontuurlijkere route? Dan kun je eens denken aan de Salkantay Trail. Deze intensieve maar prachtige trail brengt je over een van de hoogste en meest imposante bergen van de Peruaanse Andes; de heilige berg Salkantay (6271m). Tijdens de trail ontdek je magische landschappen, Queshua-gemeenschappen, Inca-ruïnes, jungles en adembenemende besneeuwde bergtoppen. Acclimatiseren vooraf is erg belangrijk tijdens deze trail.

Duur: 4 dagen | 3 nachten
Zwaarte:
 Redelijk tot goede conditie vereist
Maximale hoogte: 4.650m boven de zeespiegel

 

Avontuur & natuur: De Jungle Trail

Een uniek avontuur door de jungle en langs de unieke ruïnes van de Inca. Met de Jungle Trail ga je op pad richting de Machu Picchu. Tijdens deze trail ga je midden door de natuur en unieke flora en fauna. Uniek aan deze trail is daarnaast dat je niet alleen maar hiked. Naast het wandelen over de smalle paden en delen van de Inca-route ga je daarnaast ook down-hill mountainbiken, raften, ziplinen en bezoek je de heerlijke warmwaterbronnen. Een echte trail voor mensen die sensatie en avontuur zoeken of niet op zoek zijn naar 4 dagen volledig hiken.

Duur: 4 dagen | 3 nachten
Zwaarte:
 gevarieerd (lastige stukken maar goed te doen)
Maximale hoogte: 4.200m boven de zeespiegel

 

Bezoek de Machu Picchu per trein of bus

Wil je graag de Machu Picchu bezoeken maar geen complete trail maken? Geen probleem. Een bekende manier om bij de Machu Picchu te komen is per treinreis. Op dag 1 reis je met de trein vanaf Cusco of Ollantaytambo naar Aguas Calientes. Hier overnacht je en in de vroege ochtend ga je al wandelend of met de bus naar de Machu Picchu toe.

Een andere voordeligere optie is de busrit. Met de bus reis je naar Hidroelectrica. Vanaf hier wandel je in zo 2,5 tot 3 uur naar Aqua Calientes. Helaas leiden er geen wegen naar dit stadje. Vandaar dat het laatste stuk een hike is. Totaal ben je zo een 8 uur onderweg.

Deze plek ontdekken?

Bekijk een voorstel reis en ontdek nog meer mooie plekken.

Bekijk onze verschillende themareizen