22-daagse camperreis

West-Canada

Dag 1: Vlucht naar Vancouver


Het is zover! Jullie reis naar Canada gaat beginnen. Vanaf Amsterdam of Brussel vliegen jullie naar Vanouver Airport. Vanaf hier worden jullie richting de accommodatie gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je Vancouver alvast een gaan ontdekken. 

Dag 2: Vancouver

Vandaag hebben jullie de gehele dag de tijd om Vancouver te ontdekken! De stad Vancouver bestaat uit verschillende wijken. In Chinatown, ook wel ‘Hongcouver’ genoemd, vind je musea, Chinese tuinen en culturele bezienswaardigheden. In het historische Gastown zijn overblijfselen uit de pionierstijd en hoogtijdagen van de Canadian Pacific Railway. Granville Island is een schiereiland midden in Vancouver. Aan het water liggen restaurantjes, theaters, galerijen, boetiekjes, cafés en Granville Public Market: een grote markt met verse etenswaren.

Dag 3: De rondreis gaat beginnen

Jullie campertrip door West Canada gaat beginnen. De camper gaan jullie vandaag in ontvangst nemen en jullie krijgen van het camperteam een uitgebreide uitleg. Jullie reizen vandaag naar Manning Park. Manning Provincial Park ligt tussen de natte kustgebieden en het droge plateau van het Canadese binnenland. Manning telt veel wandelroutes langs historische plaatsen en bezienswaardigheden, waaronder sporen van de Similkameen-indianen. Bezoek in ieder geval de Lightning Lakes. De eerste vier meren van de reeks verken je het beste via Lightning Lake Loop, je komt dan langs de meren Lightning (voor liefhebbers van kanoën en kajakken), Flash, Thunder en Strike.

Dag 4: Op naar Kelowna 

Kelowna ligt aan de oever van het 135 kilometer lange Okanagan-meer. Het aangename klimaat en de uitgestrekte fruitboom- en wijngaarden op glooiende heuvels geven Kelowna een mediterraan karakter. Geniet op een van de strandjes of maak een fietstocht over de oude spoorbruggen van de Kettle Valley Railway.

Dag 5: Omgeving Kelowna

Vandaag heb je de tijd om de prachtige Okanagan Valley te ontdekken. Wandel of fiets door het prachtige landschap over de Kettle Valley Railway. De route tussen Myra Station en Ruth Station is twaalf kilometer lang en voert je langs voormalige spoorbruggen, oude stations en tunnels in de spectaculaire Myra Canyon. Je kunt er ook voor kiezen om een rit te maken in een historische stroomtrein. Deze vertrekt vanuit Summerland, ruim een half uur rijden ten zuiden van Kelowna.

Dag 6: Over de Sky Parkaway

Mount Revelstoke National Park is een plek van contrasten. Tijdens een rit over de Meadows in the Sky Parkway zie je valleien, weiden, regenwouden en bergen met besneeuwde toppen. De weg is 26 kilometer lang en loopt tot de top van Mount Revelstoke, de 1.920 meter hoge berg in het hart van het park. Vlak bij de top ligt Balsam Lake. Aan de Parkway liggen verschillende uitzichtpunten voor fotogenieke kijkjes over het landschap. 

Dag 7: Op naar Banff 

Een mooie rit naar Banff Nationaal Park staat op de planning. Het is een prachtige route die je rijdt en de Rocky Mountains krijg je al snel in het vizier. Omdat de afstand niet al te groot is, raden wij je aan om rustig aan te doen en misschien een stop te maken in Canmore. Verblijf 2 nachten in de omgeving zodat je lekker veel kunt zien en doen. 

Dag 8: Avontuur bij Banff 

Vandaag hebben jullie de tijd om Banff Nationaal Park en Yoho Nationaal Park te ontdekken, de populairste natuurparken in Canada. Naast de gletsjers, ijsvelden, ongerepte bossen, weides en rivieren, springen de prachtige, kristalblauwe meren Lake Louise en vooral Moraine Lake in het oog. Vanuit Banff kun je gaan wandelen, mountainbiken, paardrijden, kanovaren of relaxen in het water van de hot springs bij de Banff Upper Hot Springs. Je kunt ook met de kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain, met de Banff Gondola Mountaintop Experience. Daar heb je een spectaculair uitzicht over Banff en het nationale park.

Dag 9: De Icefields Parkway

Een prachtige reisdag staat op de planning. Vertrek vroeg om nog wat mooie uitzichtpunten mee te pakken op deze route. Vervolgens ga je het eerste gedeelte van de schitterende Icefields Parkway per camper verkennen. Machtige bergpieken, gletsjers, eindeloze bossen en felblauwe meren, zoals Bow Lake en Peyto Lake. Bovendien is de kans groot dat je bijzondere dieren spot, zoals beren, herten en bighorn sheep. Onze tip; verblijf vandaag ergens tussen de plaatsjes Cline RIver en Nordegg. 

Dag 10: Jasper

Je fotocamera draait overuren in Jasper National Park, het grootste park in de Canadese Rockies. Gletsjers, kristalheldere meren, watervallen, diepe kloven en dichte bossen vormen dit landschap. Het is een ideale leefomgeving voor herten, bevers, elanden, grizzlyberen en zwarte beren. Bezoek met een boot het eilandje Spirit Lake in het blauwe gletsjerwater van Maligne Lake. Maak een mooie wandeling door de beroemde Maligne Canyon. Via een pad met zes bruggen heb je steeds een ander uitzicht op de kloof en de Maligne-rivier. In het toeristische plaatsje Jasper zijn hotels, musea, winkels en restaurants.

Dag 11: Gehele dag Jasper

De Jasper SkyTram, gelegen aan Highway 93, richting de top van Whistlers Mountain is een prachtig uitstapje. Bij helder weer zie je hoe het groene landschap bezaaid is met blauwe meertjes. Op de top zijn diverse wandelroutes. Doorkruis Jasper National Park via de schilderachtige Icefields Parkway en stap onderweg uit voor een rit met de Ice Explorer over de Athabasca-gletsjer, bezoek de Glacier Skywalk en bekijk de waterval Athabasca Falls. 

Persoonlijk advies of een reis op maat?