Kibale Forest

Streepjes-wit

Kibale Forest is naar onze mening één van de mooiste regenwouden van Oost-Afrika. In Kibale Forest National Park leven maar liefst 13 verschillende primaten. Bijna nergens in Afrika leven zo veel verschillende primaten in één bos. Maar waar Kibale Forest misschien wel het meest bekend om is zijn de Chimpansees. Er leven meer dan 1000 chimpansees in het wild. Tijdens een chimptracking in Kibale Forest krijg je de kans om deze bijzondere primaten in hun natuurlijke habitat te zien.

Op avontuur; de chimptracking

Oog in oog met een chimpansee, dat is toch bijna niet voor te stellen? Chimpansees zijn luid en schreeuwend springen zij door het bos heen. Alleen die geluiden al maken een ontmoeting met deze primaten tot een bijzondere gebeurtenis. Tijdens de tracking zul je echt op het geluid afgaan. Hoe dichterbij je komt, hoe harder het zal zijn.

Kibale Forest is een mooi en mistig bos gelegen op een hoogte van ongeveer 1100 tot 1600 meter. Je vindt er de oerbomen die wel meer dan 50 meter hoog zijn. De franje-aap heeft hier zijn plek gevonden. Maar naast de vele apen en prachtige bomen zijn er ook vele andere zoogdieren. Denk bijvoorbeeld aan de zeldzame woudolifanten, prachtige vogels en niet te vergeten de ongeveer 150 soorten vlinders in alle kleuren en maten.

Ontdek Kibale Forest National Park

Chimpansee tracking

Vroeg in de ochtend is het zo ver; de chimpansee tracking. Samen met een lokale Ranger gaan jullie op pad. De groepen waarin jullie de tracking maken zijn klein en de tocht neemt vaak zo een 3 uur in beslag. Als het moment aanbreekt dat er chimpanseegeluiden vanuit de verte opkomen, kan het niet lang meer duren. Niet veel later staat u dan oog in oog met deze primaten die 98% van het menselijk gen bevatten. Wat een bijzondere ervaring.

De chimpansee tracking dienen wij op voorhand te boeken daar er maar een beperkt aantal permits beschikbaar zijn.

Bezoek de Bigodi Swamp

Nabij Kibale Forest (10 minuten afstand) ligt het moerasgebied Bigodi Swamp. Bigodi is een lokaal opgericht project ter bescherming van dit bijzondere moerasgebied waar maar liefst acht verschillende primatensoorten leven. Behalve primaten vindt u hier ook zo’n 200 vogelsoorten waaronder de Great Blue Turaco. Een wandeling in Bigodi Swamp neemt ongeveer twee uur in beslag. Er gaat een lokale gids mee om alle ins en outs van de omgeving te vertellen.

Deze plek ontdekken?

Bekijk een voorstel reis en ontdek nog meer mooie plekken.

Bekijk onze verschillende themareizen