Lake Manyara NP

Streepjes-wit

Lake Manyara is een prachtig nationaal park om de rondreis te starten. Het is een zeer fijn en klein natuurgebied welke zich midden tussen de Grote Riftvallei en het sodameer bevindt. Het is relatief gezien een klein park maar dat doet niet af aan de grote hoeveelheid diersoorten die zich hier bevinden. Naast het sodameer kent het park tevens prachtige landschappen. Het is uniek geleden langs de breuklijn van de Grote Rift Vallei.

Boomklimmende leeuwen in Lake Manyara NP

Ontdek Lake Manyara, een prachtig zoutmeer gelegen aan de breuklijn van de Great Rift Valley.

ake Manyara is een ondiep zoutmeer gelegen aan de spectaculaire Great Rift Valley. De vegatatie van het park is divers, verschillend van savanne vlakten tot de meer begroeide gebieden. Het grootste deel van het park wordt gevormd door het meer welke vaak gevult is door vele flamingos. Het park ligt op de route van Arusha naar de Ngorongoro krater en het Serengeti Nationaal Park.

Verscheidenheid aan wild

Wanneer u het park inrijdt zult u versteld staan door de vruchtbare grond van dit park. Dit komt onder andere door de ondergrondse riviertjes die het park doorkruisen. Verder zult u worden verrast door de verschillende geluiden van de 400 verschillende vogelsoorten in dit park. De vele vogels benadrukken het oerwoud gevoel en de vele bavianen helpen daar graag een handje aan mee! Het mooiste verschijnsel in dit park zijn de boomklimmende leeuwen! De acacia bossen zijn de beste plaats om deze indrukwekkende roofdieren te spotten! Tijdens een safari in Lake Manyara treft u zebra’s, wrattenzwijnen, impala’s, olifanten en wildebeesten aan. Eenmaal bij het meer zelf vindt u vele flamingo’s en nijlpaarden!

Per dag mogen er maximaal acht personen per gorillafamilie mee op een tocht door het ondoordringbare regenwoud, op zoek naar één van de families. Deze gorilla trekkings worden gedaan onder begeleiding van een ranger, spoorzoekers en gewapende escorts. Tegen een klein bedrag is het ook mogelijk om een tassendrager in te huren. De tocht kan variëren van twee tot acht uur, afhankelijk van waar de gorillafamilie zich bevindt. Wanneer een gorillafamilie is gevonden, mogen ze niet meer dan een uur worden bezocht.

Accommodaties en faciliteiten

Verblijven in het Bwindi Impenetrable Nation Park is niet mogelijk. De natuur moet hier ongerept blijven. Aan de randen van het park en bij de aangrenzende steden Buhoma en Nkuringo is echter een groot aanbod van diverse accommodaties en faciliteiten. Het is mogelijk om te overnachten op budget campsites, middenklasse hotels of luxe lodges. Traditioneel overnachten in bandas, Keniaanse hutjes, behoort ook tot de mogelijkheden. De tenten en lodges zijn grotendeels milieuvriendelijk gemaakt. De faciliteiten zijn afhankelijk van het type accommodatie.

Deze plek ontdekken?

Bekijk een voorstel reis en ontdek nog meer mooie plekken.

Bekijk onze verschillende themareizen