Pura Vida

Costa Rica

Dag 1: Vlucht naar San Jose


Vertrek vanaf Schiphol of Brussel naar Costa Rica, waar je dezelfde dag nog aankomt. Na aankomst op de internationale luchthaven Juan Santamaria, in San Jose de hoofdstad van Costa Rica, worden jullie opgewacht door onze vertegenwoordiger en richting jullie accommodatie gebracht. 

Dag 2: Ontdek San José


Sluit je aan bij een van de free city tours en ontdek de heerlijke stad San José. Opvallend zijn de vele streetart en graffiti op de muren, de kleine stadsparkjes en de vele musea. Struin daarnaast over de Mercado Central. Deze overdekte markt, midden in het centrum van de stad, is de oudste van de stad en dateert uit 1880. Hier vind je echt vanalles. Van bloemen tot koffie, van specerijen tot aan textiel. Loop door de smalle straatjes van de overdekte markt en laat je verrassen.

Dag 3: Naar Rincon de La Vieja

Na het oppikken van de auto reizen jullie in zo een 4 en half uur richting Rincon de La Vieja. Vergeet onderweg niet om je heen te kijken! 

Over Rincón de la Vieja. Deze vulkaan ligt in het beschermde Rincón de la Vieja National Park in de laaglanden van Guanacaste, met tropische bergwouden vol met exotische diersoorten. In Rincón de la Vieja is veel vulkanische activiteit. Je merkt dat aan de kokende modderpotten, sissende fumarolen en borrelende meertjes. Verspreid over ruim 14.000 hectare is de verscheidenheid aan planten en dieren hier en in de hogerop gelegen nevelwouden opvallend groot. Het is hier een paradijs voor wandelaars. Je loopt gefascineerd door de groene vegetatie en tussen de laurier- en guanacastebomen.

Na aankomst hebben jullie vrije tijd om de omgeving te ontdekken!

Dag 4: Op avontuur in Guanacaste

Start de ochtend met een wandeling door het nationale park. Vanaf het informatiecentrum kun je kort en lange routes volgen. Ontdek vulkanische activiteit en wie weet spot je al wel een aantal apen. 

In de middag is het tijd voor avontuur! Jullie gaan tuben over de Rio Negro! Een toffe manier om de natuur in dit gebied te ontdekken. Vanaf de lodge rijden jullie ter paard (optioneel) richting het startpunt van het tuben. 

Dag 5: Richting de nevelwouden van Monteverde

Vandaag staat de rit van 3,5 uur naar Monteverde op het programma. Letterlijk vertaald ´ de groene berg´. Monteverde omvat het grootste nevelwoud in Midden-Amerika. De feeërieke sfeer van het woud en het grote contrast in natuur met de rest van het land, zorgen ervoor dat jaarlijks duizenden natuurliefhebbers het reservaat bezoeken. In dit type woud leven dieren die verder vrijwel nergens anders te bewonderen zijn, zoals de bijzondere Quetzal, de heilige vogel van de Maya´s. Monteverde staat ook bekend om de uitstekende koffie die hier in de hooglanden wordt verbouwd.

Onderweg word je getrakteerd op panoramische vergezichten. Vanaf het dorp Tilaran gaat de weg stijgen en kom je tussen de 1300 en 1600 meter uit, waarbij je omringd wordt door het nevelwoud. Hier kan het een stuk frisser zijn, dus een trui meenemen is geen overbodige luxe.

Vanavond maken jullie een natuurwandeling en ontdekken jullie de nevelwouden bij nacht.

Dag 6: Wandelen en ziplinen in Monteverde


In Monteverde heb je verschillende reservaten waar je kunt wandelen. De 2 meest bekende reservaten zijn Monteverde Reservaat zelf en het Santa Elena Reservaat. Minder bekend maar zeker net zo mooi is het Sanctuario Ecologico, juist door de rust maak je grote kans om neusberen, toekans, goudhazen, apen en vele vogelsoorten te spotten. In de ochtend hebben jullie hier de tijd voor en gaan jullie samen met een gids op pad. 

In de middag start het avontuur op grote hoogte en gaan jullie ziplijnen door de nevelwouden. 

Dag 8: Varen en wandelen

Jullie stappen vandaag in een bootje en varen over het meer richting de Arenal vulkaan. Hier maken jullie een wandeling met unieke uitzichten. Daarnaast heb prachtig zicht op de vulkaan. 

Nadat jullie zijn teruggevaren richting La Fortuna kun je een bezoekje brengen aan de hotssprings in dit gebied om even heerlijk te genieten!

 

Dag 7: De hotsprings bij El Arenal


Op zo een 3 uur rijden ligt de iconische vulkaan Arenal. Sinds 2013 spuwt de vulkaan geen lava meer, maar er zijn wel regelmatig gasuitbarstingen. Jullie reizen hier vandaag heen en hebben eind van de middag tijd om eventueel al een wandeling te maken over de prachtige hangbruggen in dit gebied! 

Persoonlijk advies of een reis op maat?