Reisroute

Oeganda

Dag 1: Vertrek richting de parel van Afrika

De reis gaat nu echt beginnen! Vandaag vliegt u met een korte tussenlanding (u hoeft niet over te stappen) richting Oeganda. In de avond landt u in Kampala waar de chauffeur van uw accommodatie al klaar staat. Geniet van een heerlijk koud drankje voor u uw bed in duikt!

Overnachting naar keuze: 

Avontuur:
Genieten:
Luxe:

Dag 2: Kampala

Kampala is de hoofdstad van Oeganda en telt 1,3 miljoen inwoners. Vooral sinds de komst van president Museveni wordt het (door de oorlog met Tanzania deels verwoeste) Kampala steeds verder getransformeerd tot een vooruitstrevend, politiek en cultureel centrum met lokale gebruiken enerzijds en chique uitgaansgelegenheden anderzijds. Kampala is ooit gebouwd op zeven groene heuvels, maar tegenwoordig beslaat de stad er al veel meer.

Dag 3: Lake Bunyonyi

Lake Bunyonyi is een schitterend kratermeer omringd door groene natuur. In het meer liggen 29 kleine eilandjes die met een mokoro (kano) of motorboot bezocht kunnen worden. Bezoek ook de drijvende markt!

Lake Bunyonyi ligt in het zuidwesten van Oeganda. Met 900 meter is dit het op één na diepste meer van Afrika. Het meer wordt omringd door groene berghellingen waarop verschillende gewassen worden verbouwd. Letterlijk betekent Lake Bunyonyi ‘plek van kleine vogels’.

Persoonlijk advies of een reis op maat?